Протестът в Суходол приключи

Протестът на суходолци пред депото за отпадъци приключи. Протестиращите граждани започнаха да се разотиват.

Полицейското присъствие също намаля. Само две полицейски коли останаха пред входа на депото. Камионите на чистотата преминават безпроблемно и влизат в депото, предава агенция Фокус.

Участвалата в протеста Ася Георгиева разказа, че полицията не е упражнила насилие върху протестиращите, но ги е заплашила, че ще упражни сила, за да преминат камионите на чистотата.

Протестиращите са успели да спрат два камиона, но след като полицаите са дошли, камионите са влезли в депото.

Припомняме, че в района на депото за отпадъци в Суходол по-рано днес имаше засилено полицейско присъствие, където граждани бяха блокирали пътя на камионите на фирмите по чистотата.

Поне десетина полицаи е имало непосредствено пред входа на депото в Суходол.

На около 200 метра преди входа, на улицата, която води до депото, има полицейски патрул, който не позволява към протеста да се присъединят и други граждани

Суходолци протестират срещу решението за повторно отваряне на депото за отпадъци.

На протеста, започнал днес пред читалището, суходолци издигнаха плакати с решението на Административния съд, с което повторното отваряне на сметището беше обявено за незаконно.

Подготвени са персонални искове срещу Столична община, това заявиха членове на сдружението "Защита здравето и живота на населението и околната среда".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини