Българската армия тържествено отбелязва своя празник

Тържествата по повод Деня на Храбростта и празника на Българската армия започнаха днес от 12.30 ч. с концерти на военни духови оркестри пред Народния театър "Иван Вазов" и Националния дворец на културата в София.

В тях участват Гвардейският представителен духов оркестър на Българската армия и военният духов оркестър на под. 34 340 - Горна баня.

В навечерието на празника ще бъдат изнесени концерти на военните духови оркестри и в градовете Варна, Плевен, Пловдив, Сливен, Карлово, Стара Загора и Велико Търново.

Днес в 17.00 ч. в църквата "Свети Георги Победоносец" в София ще бъде отслужен молебен за здравето на христолюбивото българско войнство и за успех на Българската армия. На ритуала ще присъства ръководният състав на Министерството на отбраната и Българската армия.

Същият ден от 19.00 ч. в зала № 1 на Националния дворец на културата ще започне празничният концерт, а в 20.30 ч. пред НДК ще се състои спектакълът "Искри" на Националната гвардейска част. В 21.00 ч. в градовете София, Варна, Пловдив и Сливен ще се проведат празнични илюминации.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини