HD камера на Samsung записва с 300 кадъра в секунда

Samsung пусна на пазара HD видео камера, която може да заснема с скорост 300 кадъра в секунда за гладко възпроизвеждане на забавени движения (каданс). Моделът HMX20 разполага с 2,7 инчов широкоекранен дисплей, който може да се завърта на различни страни и има възможност да прави снимки, докато се записва клип. Устройството, което бе показано на изложението CES в Лас Вегас през януари тази година, може да управлява 1080p картини с висока резолюция (1 920 на 1 080 пиксела).

Камерата има заоблено тяло и е създадена, за да може да се държи само с едната ръка. Продуктът разполага с твърдотелен диск с капацитет 8 GB, на който да се записва мултимедията, като се дава възможност обема на паметта да бъде разширена посредством слотове за SD и MMC.
Видеото обикновено се записва с 30 кадъра в секунда и те започват да се увеличават, за да може изображението да се забави. Чрез записването с 300 кадъра в секунда скоростта на възпроизведеното видео може да бъде намалена десет пъти и изображението пак да изглежда гладко.

Камерата бе представена в Южна Корея, където ще струва 857 долара. Информация за разпространението й на другите пазара все още не е достъпна.
Източник: pcworld.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини