Британка в затвора за GSM при шофиране

23-годишната Сара Тейлър от Великобритания ще прекара следващите шест години в затвора: момичето катастрофирало с автомобила си заради това, че разговаряло зад волана по мобилния си телефон, като при това било в "нетрезво състояние". Автомобилът Fiat Stilo, управляван от Тейлър, се забил с висока скорост в BMW Mini, управлявано от 35-годишна жена, която при катастрофата починала.

Инцидентът е станал в края на септември миналата година. Двигателят на BMW Mini, управлявано от загиналата жена, се повредил, поради което тя спряла дирекно на пътя. Други автомобилисти спрели, за да помогнат на закъсалата шофьорка. Те и станали свидетели на сблъсъка на фиата с пълна скорост в беемвето, доколкото разговарящата по телефона си Тейлър просто не забелязала спрелия на пътя автомобил.

По мнение на британските власти, инцидентът за пореден път потвърждава необходимостта от забрана на употреба на мобилния телефон при шофиране. Английските власти отдавна криминализираха шофирането с GSM в ръка. При нас властите не са толкова строги, а може би би трябвало...
Източник: tehnozona.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини