Предотвратен е атентат срещу Буш

Израелските спецслужби арестуваха шестима араби – четирима във Витлеем и двама в Назарет, които са организирали в страната щаб на Ал-Кайда. Един от задържаните се е подготвял да извърши нападение над президента на САЩ Джордж Буш, по време на посещението му в Израел, съобщи The Jerusalem Post.

Терористите са арестувани в резултат от съвместна акция на израелската полиция и службата за вътрешна безопасност на Израел – ШАБАК. Сред задържаните има двама студента в иерусалимския Еврейски университет – 22-годишният Ибрахим Нааша, който следвал физика и информатика и 24-годишният студент по химия Мухамад Наджам. Стаята на единия от тях е била с изглед към вертолетна площадка. Той е заснимал излитащите и кацащите вертолети, а след това се е свързвал чрез интернет с членове на Ал-Кайда и е обсъждал възможността за нападение над вертолета на Джордж Буш.

Имената на останалите задържани са : 21-годишният Юсеф Сумарин, Анас Швайке, 22-годишният Камал Абу Квейдър и 21 –годишният Ахмад Швайке. При арестуването им в компютрите на някои от тях са открити инструкции за създаване на бомба.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини