Ролс Ройс откри подразделение за ядрена енергетика

Британската компания "Ролс Ройс" обяви създаването на ново подразделение, което да отговори на нуждите на световния пазар на ядрена енергия за граждански цели.

Оценките на компанията са, че до 2023 г. световният пазар на ядрена енергия за граждански нужди, който в момента се оценява на около 30 млрд. британски лири годишно, ще достигне приблизително 50 млрд. британски лири, като 13 млрд. лири ще са за поддръжка на съществуващи ядрени централи, 20 млрд. лири - за построяването на нови централи, и 17 млрд. лири за поддръжка на нови реактори.

В момента "Ролс Ройс" има най-големия ресурс от специалисти в ядрените технологии измежду всички британски компании.

В заводите на компанията във Великобритания, Франция и САЩ работят близо 2000 специалисти по ядрени технологии. "Ролс Ройс" има най-голямата мрежа за ядрени доставки, която включва близо 260 лицензирани дистрибутори.

Силата на "Ролс Ройс" в ядрената енергетика идва от нейното участие в създаването и поддръжката на централа за производство на ядрена енергия по програмата за ядрена подводница на Кралските военноморски сили.

В допълнение през 1999 г. компанията създаде "Информационни системи и решения" (DS&S). DS&S обезпечава безопасността на контролноизмервателните уреди на ядрени реактори в Европа, сред които 58 реактора във Франция, както и в САЩ и в Китай.

Със създаването на подразделението "Ролс Ройс" поставя акцент върху своята ядрена дейност за граждански нужди в световен мащаб. Промяната няма да се отрази на програмата за ядрени подводници на Кралските военноморски сили.

Сър Джон Роуз, изпълнителен директор, каза, че "Ролс Ройс" е ангажирана в ядрената индустрия на Великобритания повече от 50 години. По неговите думи опитът на компанията е директно приложим към всички фази на програмите за ново строителство на централи, които са планирани във Великобритания и в световен мащаб, а също така към модернизацията на вече съществуващите централи.

"Нашият опит е уникален за Великобритания и съответства на опита на едва още няколко компании в цял свят. Разширяването на пазара на ядрена енергия за граждански цели представлява вълнуваща възможност, която допринася за допълнително разширяване на нашите ядрени възможности", добави той.

Новото подразделение ще предлага услуга, която поддържа много от етапите на програмата за ядрена енергия за граждански нужди, включително консултации на правителства и оператори, техническа поддръжка, оценка на сигурността, производство, снабдяване и поддръжка през целия жизнен цикъл.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини