Великобритания затяга контрола върху чуждите студенти

Чуждестранните студенти, които планират следване във Великобритания, ще трябва да предоставят пръстовите си отпечатъци според новите правила, въведени от британското министерство на вътрешните работи в борбата с мнимите студенти и колежани.


Университетите и колежите, приемащи чуждестранни студенти за обучение за повече от шест месеца, ще трябва да получат лиценз за това и ако някоя институция не успее да го спази, ще влиза в черен списък. Те трябва да имат подробни описания на чуждестранните си студенти и да уведомяват министерството на вътрешните работи, ако някой от тях пропусне 10 поредни лекции.


Ще бъде препоръчано на студентите да бъдат спонсорирани само от лицензирани институции и да представят доказателства, че могат да издържат финансово себе си и своите семейства. "Всички, които пристигат във Великобритания, ще трябва да спазват правилата", заяви министърът на имиграцията Лайъм Бърн.


Според статистиката, чуждестранните студенти внасят всяка година близо 8,5 млрд. паунда в британската икономика, но нелегалната имиграцията сред тях остава чувствителен проблем.


Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини