Какви мъжки танци привличат женското внимание

Сложните танцови стъпки, като демонстрираните от Джон Траволта в "Треска в събота вечер", привличат най-много женското внимание, показват резултатите от изследване на психолози от университета на Хартфордшър, цитирани от в. "Сънди телеграф".

Учените са изследвали въздействието от танците без определен стил, демонстрирани от самотни мъже в нощни клубове, за да установят какво прави най-силно впечатление на дамите.

Резултатите им показват, че жените не харесват преувеличените движения, като тези на Дейвид Брент в сериала "Офисът", както и тромавото танцуване, при което човек се поклаща от крак на крак.

Най-привлекателни за жените са добре координираните, сложни танцови стъпки.

Д-р Питър Ловат обяснява, че танците в клубовете са съвременния човешки еквивалент на ухажването, практикувано от птиците и други животни.

Участничките в изследването са оценявали демонстрациите, направени от един и същи мъж в 15 видеоклипа, за мъжественост, доминантност и привлекателност.

Най-слаби оценки за трите характеристики получили стеснителните движения. Като непривлекателни били посочени и резките некоординирани стъпки, но те получили по-висока оценка за доминантност.

Не всеки може да танцува добре. При мъжете се смята, че умението за танци може да е свързано с количеството тестостерон, на което е бил изложен плодът през вътреутробното развитие.

Ако някой иска да направи добро впечатление, но танците не са му в кръвта, е най-добре да се придържа към простите движения в ритъм с музиката, препоръчват учените.

Някои танци, като хип-хопа, въобще не целят мъжете да изглеждат привлекателни. Те са с различно послание - на доминантност. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини