Църквата погна попа, нарекъл премиера пич

Епархийският съвет ще разгледа поведението на свещеник Петър Гарена, който се обърна към премиера Сергей Станишев с думите "Вие сте пич" от олтара на църквата "Св. Георги Победоносец" в Кърджали. Това каза за "24 часа" Пловдивският митрополит Николай, цитиран от БЛИЦ.

Църковният форум ще реши как да постъпи с ексцентричния поп. "Недопустимо е от църковния амвон да звучат цинични думи", заяви владиката. Според него свещениците трябва да внимават и да не дават повод за съблазън с думи или с дело. "Обръщал съм внимание и на други ексцентрични прояви на свещеника и получих уверението му, че ще се съобразява", каза още дядо Николай.

Преди време той пак упрекна отец Петър заради нетрадиционно провеждане на Йордановден. Свещеникът хвърляше кръста в Арда, провесен с въжета от моста, от лодка или отиваше до реката с БТР, файтон или на кон. "Сега чувам, че епархийският съвет ще се занимава с мен, не съм вложил лош смисъл и не съм искал да обидя Станишев. Премиерът е млад човек и за това използвах езика на младите", заяви отец Петър Гарена.

Той обясни, че е нарекъл Станишев пич, защото постъпил мъжки и бил първият премиер, посетил черква в Кърджали. Самият премиер и хората му с нищо не показали, че е допуснат гаф. "При нас структурата е военизирана. Каквото каже владиката, това ще е", коментира Петър Гарена. Той обаче не се притеснявал от преместване, защото Кърджали бил 7-ото място, на което служи. "Градът е зад мен", отсече свещеникът.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини