ДПС е мафиотска структура

"Банковата система, реализирайки добри печалби, е качила много лихвите. Лихвите са скочили с една четвърт и това е зле за фирмите", заяви по Нова телевизия лидерът на ДСБ и депутат, бивш министър председател на България Иван Костов. "Не са зле банките и бюджетът, а тези които са взели кредити - хората и фирмите, отбеляза той. Хората, които са направили малки инвестиции не са добре", посочи лидерът на ДСБ Иван Костов.

"Покачването на всички цени - ако с едни пари можеше да се купи апартамент, а сега със същите пари, той може само може да се санира", даде пример бившият прeмиер. "Ако доходите ни нарастваха като на европейци нямаше да има такъв проблем", счита лидерът на ДСБ.

"Парите трябва да следват производителността и точно там е проблемът. Световната криза и тези процеси на спад в България са сериозен проблем. Трябва да се направят много важни неща - правителството трябва да прави икономии, да съкращава администрацията, да довърши реформите в здравеопазването, в образованието", изброи Иван Костов.

"Правителството трябва да направи всичко възможно лихвените проценти да спадат. Освен това правителството трябва да намали данъците особено за малките и средни фирми, защото те поемат сега основната тежест", предлага Костов. "След 6 месеца нещата ще се утежнят. Има взети от тези фирми заеми в размер на 15 милиарда и те трябва да се връщат. Единственият, който може да помогне сега е държавата с нейните излишъци", посочи Костов.

"В света в момента намаляват данъците и лихвите и засилват инфраструктурните проекти. Ние сме спирачка в ЕС, защото от там казват, че нашите агенции не умеят да ги управляват тези пари и са залети от корупция. Опозицията както ние от ДСБ, например, имаме идеи за излизане от кризите. Но управляващите решиха да не вземат нищо от идеите на опозицията. Тя не е единна в предложенията си, но сме обединени от идеята да се помогне", посочи Костов.

Според него загубите в Кремиковци са непоправими и сега няма кой да го купи и за 1 лв. На въпрос за инцидента с Ахмед Емин, Костов каза, че проблемът на ДПС не е, че е етническа партия, а че работи като мафиотска структура. Според Костов самоубийството на Емин не е политически проблем, а вътрешен на ДПС.

"Как така Доган обитава Сараите на Беловодски път, с какви пари ги е взел. Това е прост въпрос, на който никой не отговаря. Резиденцията на Доган е по-голяма от резиденцията на президента, която е наблизо. Вила, "Калина" е много по-малка", уточни Костов. "Легендата, която се опитват да противопоставят на смъртта на Ахмед Емин, е че ДПС е гарант на етническия мир. Най-близкият човек на Доган трябва да е много мотивиран за тази кауза, а не да се самоубива", заключи лидерът на ДСБ.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини