Преливаме от толерантност - по 100 джамии на година

"През последните 15 г. са направени около 1500 джамии. Нашата толерантност е минала всякакви граници. В България трябва да се зачитат и нормите", заяви пред Нова телевизия кметът на София и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Той попита откъде ДПС има тези средства и даде пример със съседна Гърция, където за 15 г. не бил построен нито един мюсюлмански храм.

"Просто това са цитати от изказвания на президента и премиера. Те сами са ни предупреждавали, че ДПС е гарант за етническия мир. Тези хора, ако не са във властта, няма да има етнически мир", каза кметът на София.

Бойко Борисов се учуди от поведението на анализаторите, които не коментирали думите на Георги Първанов и Сергей Станишев, а се правели, че не ги чуват, когато определят ДПС като гарант на етническия мир.

"Аз знам какво е етнически конфликт. Всичко тръгва от едни леки сблъсъци", заяви Бойко Борисов. Според него етническите конфликти са възможни и у нас, като направи аналогия с разделението на Кипър от Турция и Гърция.

Кметът на София смята, че изказаното от него мнение за заплахите от тероризъм от страна на ДПС се появило след смъртта на Ахмед Емин.

"Това е нещо, което е наложено в пресата след намереното тефтерче на Ахмед Емин. Това, което излезе като информация, че той казал, че в ДПС има кръгове и хора, които искат да върнат България в 1985 г.", заяви още той.

Кметът на София съобщи, че в периода 1985-1989 г. е участвал пряко в процесите на възродителния процес. В това време Борисов бил в Дулово, изпратен от Висшия институт на МВР, за да пази реколтата като пожарникар, тъй като турците я унищожавали умишлено.

"Имаше насилие от двете страни. Ние тогава всъщност сме се разминали с едно Косово", спомни си Борисов.

"Аз считам, че дори и най-мирното население, поставено в екстремна ситуация, да бъде да застрашено може да реагира и да създаде огромен проблем. На съборите на ДПС се говори само на турски, инвестициите са само турски", коментира столичният кмет. Според него в България е редно да се говори на български.

"Много е тънка границата, когато се чувстваш турчин, да си български гражданин. Ако в момента погледнете ДПС ще видите, че то е структурирано на кланова основа, защото политическата партия не е гарант", каза Борисов. Той изрази и убеденост, че в България действат структури на ислямския фундаментализъм.

"Аз знам, че действа", заяви Борисов, без да посочи доказателства. Според него е много лесно страната да бъде дестабилизирана.

"Формулата е българските мюсюлмани да бъдат вкарани във властта, но като български граждани", заяви Борисов. Кметът се разграничи обаче от председателя на организацията "Справедливост" Сезгин Мюмюн, като го обвини в лъжи около скандала с финансирането на партия "Атака" от ДПС.

"Този човек от мое име беше направил куп поразии в регионите. Това лице може да прави каквото си желае", каза в заключение Борисов.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини