Европа ни удря пак днес

В комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент днес ще бъде представен изключително критичен доклад за България, съобщи бТВ. Негови автори са група евродепутати, които посетиха страната ни в началото на октомври. Проверката трябваше да установи как се харчат у нас парите от европейските фондове.
"В България видяхме изпълнението на различни проекти - магистрала, фабрика за сладолед, предприятие за риба. Почти навсякъде има проблеми. Една от най-проблемните области са обществените поръчки. Там е и най-сериозният риск от корупция и конфликт на интереси", обясни евродепутатът Нилс Лундгрен.
Според него в България има липсата на достатъчно подготвени кадри, които да работят за еврофондовете. "Срещнахме политически фигури, на които може да се има доверие, но вицепремиерът Плугчиева например няма властовия ресурс да осъществи добрите си намерения. Това, което ще обмислим е дали има нужда от промяна самата система за отпускане на средства и контрола върху тяхното използване", заяви евродепутатът.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини