Бойко: Голяма котка ще гази БСП. Преглед на националния печат – 5 ноември

"Кремиковци" спира окончателно след 20 дни, ако до утре в комбината не влезе фирма оператор пише "Труд". Това заявява пред вестника оперативният директор на дружеството Пламен Стоянов. Той описа ситуацията като изключително тежка след напускането на ишлемодателя "Ворскла стийл". В момента са спрени агломерацията и доменните пещи. Частично консервирано е коксохимическото производство. То можело да бъде възстановено отново до седмица. След този срок обаче коксуващите мощности отиват завинаги в историята. Така в някогашния гигант на родната металургия работи единствено "Стан 1700" за горещо валцуваните рулони. Целият персонал е на крак, за да не бъде разграбен комбинатът, каза директорът. Затворени били всички портали с изключение на един, затегнат е пропусквателният режим. Използват се запасите от скрап, за да се произвежда стомана в електропещите. Целта била с парите от нея да се платят октомврийските заплати. Все още обаче няма яснота откъде ще се намерят средства за августовските и септемврийските възнаграждения, каза синдикът Ана Миленкова.
Бойко обеща голяма котка да гази БСП, пише "24 часа". Държавната финансова инспекция да провери всички обществени поръчки в общината за последната година, а "ако се покажат определени практики - и 2 години назад", поиска от името на "Позитано" Румен Овчаров вчера. Кръговете от котараци, които сега са около общината, ще си делят по същия начин и държавата, ако, недай си боже, ГЕРБ дойде на власт, заяви още лидерът на столичните социалисти. Той коментира оставката на зам.-кмета по транспорта Велизар Стоилов като поредния "бушон" след предишните оставки на колегата му Милор Михайлов и шефа на инспектората около боклука. "А моралният стожер на ГЕРБ стои недосегаем!?", възкликна Овчаров. "От всичко, което говори, става ясно, че знае, че ще дойдем на власт и тогава те ще бъдат докопани от голямата котка", отвърна Борисов. Да говори за бушони "при положение, че той, Румен Петков, Кадиев и Корнелия Нинова си отидоха вместо Станишев, не върви!", каза още кметът.
Борисов намери бързо наследник на уволнения Стоилов, пише "Новинар" Шефът на дирекция „Транспортна инфраструктура" Александър Цветков в Столична община наследи уволнения в понеделник зам.-кмет по транспорта Велизар Стоилов. Той беше официално представен на журналисти вчера от столичния кмет Бойко Борисов. Новият му ресорен заместник встъпва в длъжност само ден след уволнението на Стоилов. Цветков заяви, че първото нещо, с което ще се заеме като заместник-кмет, е да направи пълна и незабавна проверка на всички конкурси, проведени през последните 2 години от неговия предшественик. Според източници на „Новинар" обаче Цветков е бил доверено лице на Велизар Стоилов, така че няма да е в негов интерес да извади истината за всички конкурси в общината.
ОЛАФ ни "следи" за нови 50 злоупотреби, акцентира "Дума". "В България работим по около 30 случая, има още 50, по които смятаме, че е възможно да започнем разследване". Това каза вчера говорителят на ОЛАФ Йорг Войен, съобщи БГНЕС. По думите му измами с европейски пари има не само в България, но и в други държави членки на ЕС, като Германия и Австрия например. "Ние не можем да изпратим 1000 служители на ОЛАФ в България, които да ходят по петите на българските власти, затова в България властите трябва сами да си свършат работата", каза още Йорген. Той не представи нова информация за работата на ОЛАФ в България, а само посочи, че в България има три случая на измами с европари, които са завършили с доклад на ОЛАФ. Помолен за повече информация по един от последните случаи на установена измама с лозови масиви в програма САПАРД в България, Йорг Воян отбеляза, че става въпрос за класически случай на измама, с който българските служби могат сами да се справят.
Батков покани Томов на дуел, пише "Стандарт". Собственикът на Левски Тодор Батков прикани на публичен словесен дуел президента на ЦСКА Александър Томов. Адвокатът стори това пред Николай Бареков в bTV. Той обяви, че не се притеснява от заплахите на Томов със съд. "Така истината ще излезе наяве", отсече Батков. Той обяви, че има доста въпроси към шефа на "червените". "Искам да питам кой е собственик на ЦСКА. Каква тежест от издръжката на ЦСКА е поел "Кремиковци". Не знам дали държавата ще стане собственик на "червените", но е факт, че с бюджетни пари се покриват загубите, които Сашо Томов е излапал, и ЦСКА. Искам да знам откъде идват парите им за заплати, които даже са по-високи от нашите. "Кремиковци" гарантира и кредит на ЦСКА над 10 млн. лева, който не е върнат, но съответната банка си е получила парите. От кого? Второ, към момента на лицензирането през май дали ЦСКА са погасили публичните си задължения, тези към други клубове и към трети лица по трансферите", коментира Батков.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини