Ердоган: Жените, които не раждат, са непълноценни

Жените, които отказват да раждат деца в името на кариерата си, са непълноценни. Изказването направи турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред Асоциацията "Жени и демокрация" в Истанбул. Той допълни, че подкрепя идеята жените да се реализират професионално, но подчерта, че кариерата не бива да е "пречка", за да станат майки.

Това е поредното будещо полемика изказване на турския президент по повод жените и тяхната роля в обществото. Миналата седмица Ердоган призова мюсюлманите да отхвърлят контрацепцията и да правят повече деца, предаде бтв.

В телевизионно обръщение на 30 май държавният глава заяви, че "нито едно мюсюлманско семейство" не трябва да мисли за контрол на раждаемостта или за семейно планиране. Неговата Партия на справедливостта и развитието е основана на ислямистки принцип и голяма част от последователите й са консервативни мюсюлмани, отбелязва ВВС. Самият Ердоган е баща на 4 деца.

"Жена, която се отказва да ражда деца с довода "Аз работя", означава, че тя се отрича от своята женственост. Това е моето откровено мнение. Жена, която се отказва от майчинството и от домакинската работа, рискува да загуби свободата си. Тя е непълноценна и е половин човек, независимо колко успяла е в света на бизнеса", заяви Реджеп Тайип Ердоган.

 

Източник: http://www.actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ни
    Николай Георгиев
    3 0
    20:30, 6 юни 2016
    Ненормалник!
  • 2
    Се
    СЕЛЕНЖЕР
    1 0
    07:35, 7 юни 2016
    Примата много добре знае,че колкото повече маймуни,толкова повече будали за впрягане в световни глупости за постигане на стари ман галски мераци ...
Последни новини