Глобалното затопляне прави времето все по-горещо и влажно

Ние се опитваме да правим прогнози колкото може по-добре, но за повече от няколко дни, най-много 5, ние не можем изобщо да бъдем точни.

Все по-често промените във времето ще са резки и ден за ден, затова и няма как да се прогнозира дали ще можем да гледаме европейския шампионат по футбол на открито или всеки ден ще вали, заяви пред БНР проф. Кнути Рето от Института за атмосферни и климатични науки в Цюрих. 

"Ние се опитваме да правим прогнози колкото може по-добре, но за повече от няколко дни, най-много 5, ние не можем  изобщо да бъдем точни. Все по-често ще виждаме промени от ден за ден във времето и това е напълно нормално. Ако вятърът идва от запад, вероятно времето ще бъде по-влажно и задушно. Ако идва от север, ще бъде по-студено", отбеляза швейцарският климатолог.

Той обясни също, че това е нормалната промяна на високо и ниско налягане. През годините имаше ситуации на много сухи лета, но сега виждаме, че в Западна Европа има сериозна промяна. 

Това обаче е част от промените, причинени от глобалното затопляне. Температурите се повишават навсякъде по света. Това означава, че ще има и повече валежи, вероятно те ще бъдат по-чести и по-силни, каза в заключение проф. Кнути Рето.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ра
    РАЙСФЮРЕР ХИМЛЕР
    1 0
    20:22, 11 юни 2016
    Няма глобално затопляне,а объркване на природата с харп системи...някои боклуци ще предизвикат дявола...
Последни новини