Дел Боске и играчите останаха доволни от трудната победа на старта

Селекционерът Висенте дел Боске и играчите на Испания заявиха, че са повече от доволни от победата над Чехия.

Иберийците спечелиха с 1:0 първия си двубой на европейското с гол на Жерар Пике три минути преди края. Въпреки измъчения успех срещу силно дефанзивната схема на чехите, всички в щаба са категорични, че играта на тима е "феноменална".

"Мисля, че всички играхме много добре, контролирахме събитията на терена, но просто топката не искаше да влезе във вратата на Чехия. Радвам се, че аз имах късмета да вкарам, но целият отбор се представи феноменално. Искахме да започнем с победа и с три точки и в края успяхме. Това е важното. Иниеста пък отново показа какви страхотни качества притежава. Центрирането му за гола беше от изключителна класа", коментира голмайсторът Пике.

"Доволен съм от играта на отбора. Победихме много добре организиран и борбен съперник. Изграждахме атаките си с търпение. Имахме доста положения, въпреки че те се защитаваха добре и ни затрудниха максимално. Искахме да реализираме повече голове, но най-важното е, че показахме нашия стил. Контролирахме изцяло срещата и не дадохме почти никакви шансове на съперника", заяви Дел Боске.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини