ОУ "П.Славейков" даде "Зелена светлина на децата"

    Състезание под надслов „Зелена светлина за децата“ се проведе днес в ОУ "П.Славейков". То е по проект "Димитровград на младите" и е по инициатива на представителите на училището в Младежкия консултативен съвет към община Димитровград.

    Проектът цели да насочи вниманието на учениците на пътя и правилата за тяхната собствена безопасност, насърчаване към правилното използване на велосипеда като средство за придвижване, а също така и създаване на условия за директни социални контакти и приятелство между децата от различните училища и социални групи.

    Три отбора участваха в надпреварата, два от училището- организатор и един от СОУ „Васил Левски“, а тя протече в три кръга.

    В първия кръг под формата на викторина, участниците отговаряха на въпроси, касаещи правилника за движение по пътищата.

     „Къде сгреши велосипедистът?“ бе надслова на втори кръг, където децата наблюдаваха демонстрация върху модулна площадка по безопасно движение. Малчуганите трябваше да открият допуснатите от велосипедиста грешки.

    Майсторско колоездене демонстрираха отборите в трети кръг, като в същото време трябваше да покажат знанията си за значението на пътните знаци.

    С равен брой точки се отличиха първи и втори отбор на ОУ „Пенчо Славейков“, а почетното трето място заеха възпитаниците на СОУ „Васил Левски“. На децата бяха раздадени купи, сертификати за участие и материални награди от директора Снежана Ангелова.

    Гости на мероприятието бяха децата от ОДЗ №2 „Осми март“ и учениците от ОУ „Пенчо Славейков“. За доброто настроение на публиката се погрижиха тромпетистите и вокалистите на училището.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини