Исландия смрази португалците с борбено равенство

Изображение 1 от 2

    Исландия дебютира на европейско първенство с престижно равенство. Островитяните стигнаха до 1:1 срещу Португалия.

    Иберийците, смятани за фаворит в мача, поведоха с гола на Луиш Нани в 31-ата минута. В началото на второто полувреме Биркир Бярнасон изравни.

    Резултатът остави Унгария начело в група F. Воденият от Бернд Щорк състав спечели с 2:0 срещу Австрия.

    Очаквано, футболистите на Португалия държаха инициативата. Те бяха по-дейни, като атакуваха повече. Срещу себе си обаче имаха добре организиран отбор, който съумя да направи достатъчно, за да спечели точка.

    Още в третата минута Гилфи Сигурдсон влезе от ляво в наказателното поле и стреля два пъти, но и в двата случая Руи Патрисио спаси вратата си.

    В 21-ата минута след центриране от ляво Нани скочи и игра с глава. Ханес Халдурсон се оказа на правилното място и не позволи да се стигне до гол. Десет по-късно обаче грешка в защитата на исландците позволи на Нани да открие отблизо.

    Исландците успяха да вкарат изравнителен гол в началото на втората час. И в този случай роля оказа грешка в защитата - Йохан Гудмундсон намери отлично Бярнасон непокрит пред вратата и полузащитникът отбеляза.

    Постепенно Португалия започна да атакува, като натискът на иберийците се засилваше. Нани, Пепе и Кристиано Роналдо не можаха да вкарат в отделни моменти.

    От своя страна, Исландия имаше много добра възможност да поведе. В 85-ата минута Алфред Финбогасон получи около границата на наказателното поле и стреля, но Патрисио изби. В оставащото време португалците изпълниха няколко фаула и ъглови удара, но не стигнаха до втори гол.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини