14 неща, които бяха по-добри в доброто старо време

Разбираемо е да изпитвате носталгия към детството си, когато прекарвахте уикендите в игри навън. Сега всички са се вторачили в екраните на телефоните си. Наскоро в Reddit се завърза дискусия за нещата, които са за предпочитане в “добрите стари времена”. Със сигурност много неща в наши дни са по-добри, но следващите отговори ни напомнят, че често простичките неща са за предпочитане.

1. “Цените на горивата.”

2. "Discovery Channel и TLC навремето бяха изцяло образователни канали, програмата им изобилстваше от документални поредици за природата.”

3. “Цените на недвижимото имущество.”

4. “Едно от нещата, които децата биха могли да направят днес ? Да прекъснат връзката. Не всичко трябва да се публикува в интернет.”

5. “На концертите успявах да видя групата без стотици екрани да ми препречват гледката.”

6. “Пътуването със самолет. Самолетите бяха нещо бляскаво, територия запазена за филмовите звезди. Хората се обличаха специално за полета, така като биха се облекли за посещение на театър. Екипажите бяха дълбоко уважавани. ”

7. “Това да си дете. Не би ми харесало, ако трябва да порасна сега, непрекъснато на телефона или компютъра. Те обаче едва ли осъзнават разликата.....”

8. “Да вечеряш на масата.”

9. “Уикендите. С толкова много средства за контакт с хората, работата лесно ще ви последва у дома.”

10. “Начинът, по който се произвеждаха нещата. Сега повечето артикули се повреждат твърде скоро. Искат да ви принудят да си ги купувате отново и отново.”

11. “Според дядо ми.....всички месни и млечни продукти. Купували сте си цяло пиле или половин животно веднъж в седмицата и в неделите сами сте разпределяли порциите. Всичко е било прясно. Същото е важало и за млякото и сиренето, нищо не се е пастьоризирало, хората не са се разболявали. Дядо ми мрази вкуса на повечето продукти, произвеждани масово. ”

12. “Да правиш разни неща без интернет, без да се страхуваш, че ще бъдат записани.”

13. “Общуването очи в очи. Сега комуникацията се извършва основно по телефона.”

14. “Фактът, че много хора знаеха как да проведат разговор. Днес голяма част от комуникацията се извършва онлайн, хората не знаят как да общуват очи в очи.”

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини