Мачовете днес: Денят на истината за Португалия

Изображение 1 от 2

    Тази вечер ще се изиграят последните четири мача от груповата фаза на Евро 2016. Резултатите ще покажат пълната картина за осминафиналите в надпреварата.

    Няколко обора очакват с надежда да разберат дали за тях вълненията около турнира ще продължат. Без съмнение, голяма част от погледите са насочени към Португалия.

    Иберийците са застрашени от срамно отпадане в група F, в която бяха смятани за абсолютен фаворит. Двете равенства поставиха отбора на Фернандо Сантош до стената. Тежат и критиките към звездата Кристиано Роналдо, който пропусна дузпа при 0:0 срещу Австрия.

    Решителният изпит за португалците е срещу Унгария, който вече си гарантира място сред осминафиналистите.

    "Вярвам във футболистите си. Защо да съм песимист", заяви Сантош. Той изтъкна, че отборът му е изиграл много силен мач срещу Австрия, макар да не е спечелил. Според него е странно, че хората поставят под съмнение продължаването на Португалия.

    Статистиката е на негова страна. Иберийците са спечелили и петте си официални мача срещу Унгария.

    "Сигурен съм, че Роналдо ще премине през всичко и ще направи това, което най-добре умее. Той винаги е доказвал, че е най-добър във вкарването на голове", каза селекционерът и допълни, че Роналдо ще продължава да изпълнява фауловете и дузпите.

    Португалия ще се класира за осминафиналите, дори да завърши наравно.

    В другата среща от групата играят Австрия и Исландия. Островитяните имат нужда от равенство, за да постигнат историческо класиране за осминафиналите. Единственият път на австрийците към следващата фаза е победата.

    Мачовете в групата започват в 19.00 часа.

    В група Е се събраха три много силни отбора - Италия, Белгия и Швеция. Футболистите на "скуадра адзура", които играят с Ирландия тази вечер, вече си осигуриха място в осминафиналите след двете си победи.

    За другите три състава остава надеждата. Белгия и Швеция излизат в пряк спор. Белгийците бяха определяни за един от фаворитите в турнира, но загубата от Италия на старта внесе съмнения. Убедителният успех срещу Ирландия върна настроението в отбора.

    Сега Белгия се нуждае от победа или равенство, за да си гарантира участие в осминафиналите. Дори и при загуба съставът може да се окаже сред най-добрите трети отбори и все пак да продължи. Ирландия, от своя страна, се нуждае само от победа срещу Италия, за да излезе от групата.

    Големите въпросителни са около представянето на Швеция. Скандинавците все още нямат точен удар на Евро 2016.

    Звездата Златан Ибрахимович заяви, че след турнира ще прекрати кариерата си в националния отбор. "Последният мач на Швеция на Евро 2016 ще бъде моят последен мач за Швеция. Надявам се той да не е в сряда", каза нападателят.

    Швеция има една точка и само при победа ще продължи в турнира.

    Мачовете в група Е са в 22.00 часа.

    Източник: dnevnik.bg

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини