Грешката на Испания оформи "Потока на смъртта" на Евро 2016

Европейският шампион Испания допусна грешка на Евро 2016, която доведе оформянето на много силен поток във фазата на преките елиминации.

Късният допуснат гол срещу Хърватия и последвалата загуба с 1:2 направиха така, че още в осминафиналите да има дуел между два от водещите отбори. А след това се задава и още един, и още един...

Загубата остави "фурия роха" на второто място в групата, а това означава, че следващият съперник на състава ще е Италия. В четвъртфиналите победителят може да се изправи срещу световния шампион Германия, ако бундестимът не допусне изненада срещу Словакия или Албания.

В същия поток са още два от големите фаворити - домакинът Франция и Англия. Те днес ще разберат съперниците си за осминафиналите, а при успех ще се срещнат в четвъртфиналите.

Испания и Италия играха във финала на Евро 2012, като преди четири години "фурия роха" се наложи с 4:0, за да остане на върха.

Сега испанците изпуснаха отлична възможност да си осигурят място в поне наглед далеч по-лекия поток и да преследват по-спокойно целта си да станат първия отбор, спечели три пъти поред европейската купа. До момента в него са Швейцария и Полша, които ще играят помежду си, а също и Хърватия и Уелс.


Селекционерът на "фурия роха" Висенте дел Боске призна, че усеща разочарование. "Все пак не сме елиминирани. Пътят изглежда не е най-добрият, но много пъти не се знае къде е опасността", каза той.

"Няма нужда да ви казвам, че загубата е разочароваща. Държахме резултата в ръцете си. Не искам излишно да защитавам играта ни, но тя не беше лоша", добави специалистът.

Защитникът Серхио Рамос, който пропусна дузпа, коментира усложнената ситуация с клишето, че "за да си шампион, трябва да победиш най-добрите". "Предстои ни да се срещнем с тези, които са смятани за фаворити. Трябва да продължим по своя начин и да мислим за следващия съперник." Според него на това първенство всеки може да спечели срещу всеки.

Неуспехът на Испания се оказа разочароващ и за италианците. "Майчице, Испания", написа на челната си страница "Гадзета дело спорт".

Марио Гомес, който вкара за победата на Германия с 1:0 срещу Северна Ирландия, заяви, че целта пред световните шампиони е ясна. "До този момент никога не съм бил по-амбициран да се докажа на голямо първенство. Целта пред мен и пред тима е ясна - да спечелим европейското", каза нападателят на "Бешикташ".

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини