В ДАНС работели „колежанчета”, а Библиотекарският обучава контраразузнавачи

На Румяна Бъчварова и сто пъти да й поискат оставката, ще й е малко. Това заяви в ефира на БНТ лидерът на Движение 21 Татяна Дончева.

В типичния си стил Дончева посочи, че Цветан Цветанов е изразявал недоволство дълго време и "от време на време удряше през ръцете министър Бъчварова, за да й покаже кой е по-по-най". Според нея обаче Бъчварова не е сложена, за да разбира от сектора, а и тя не може изобщо да напредне, тъй като няма началната експертиза.

Лидерът на Движение 21 изтъкна още, че се е запознала със Закона за тероризма. По думите й той е „хубаво съчинение на Филип Гунев от Института за изследване на демокрацията”. Дончева посъветва, че освен да се работи в институт с американски пари, е хубаво да бъдеш и на терен, за да видиш въпросното съчинение как ще функционира в живота.

На въпрос дали главният прокурор Сотир Цацаров е прав, че МВР не гонило нито престъпници, нито корупция, а ГДБОП и ДАНС не работят заедно, Дончева заяви, че ръководствата на ДАНС много отдавна били обезсмислили сектора за сигурност.
По думите на Дончева една държава не може да бъде без контраразузнаване,а точно това се е случило в последните две години.

Тя не скри възмущението си от присъствието на родното ФБР в хрониките за всякакви битови конфликти. „Направете противодействие на тероризма и бежанската вълна с контраразузнаване”, коментира още лидерът на движението.

Татяна Дончева допълни, че в ДАНС са приети „колежанчета”, а обучението в контраразузнавачество вместо в Школата на МВР се извършва вУниверситета по библиотекознание и информационни технологии (УБИТ) и то "от света на бившата Държавна сигурност".

„Виждам, че Бойко Борисов е в най-добри отношения и със Стоян Денчев (бел. ред. ректор на УБИТ) и с Митко Иванов ( бел. ред Димитър Иванов – Шестака, последният шеф на Шести отдел в Шесто управление на ДС) и всички останали”, коментира още Дончева.

„Очевидно обучението на тези хора изисква въпроса дали да не преминем към образование на тези контраразузнавачи в рамките на година – две след завършване на висше образование”, коментира още тя.
По думите й е необходимо в Полицейска академия да се произвеждат кадри за полицията, а не кадри за охранители на фирми.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини