Десетокласникът, ранил съученик, опитал да намушка още един

Кристиян, който прободе с нож свой съученик заради момиче в столичното 23 СОУ, опитал да намушка и друго момче. Раната в крака на пострадалия Димитър не е сериозна. 

Версиите за инцидента на учениците и ръководството на училището са различни. „Охраната реагира под абсолютно всякаква критика – той просто стоеше отстрани и гледаше със скръстени ръце. Децата му крещяха „Звъннете на полицията!”, учителките също викаха, а той даже попита на кой телефон да се обади”, разказа Любомира от 11 клас в училището пред бТВ. По думите й Кристиян и Димитър се сбили пред очите на много ученици. Преподавателка опитала да ги разтърве, но неуспешно. След като ранил Димитър в крака, Кристиян успял да избяга към гара Подуяне. Там го догонили няколко момчета, които го съборили на земята. Опитал да намушка в корема един от тях, но не успял.

„Не можем да назовем с едно изречение виновен в случая”, коментира на свой ред Лазар Додев от МОН. По думите му има разминавания между появилата се в медиите информация, казаното от учителския колектив и прегледаното до момента от камерите на 23 СОУ. „В училището е направено абсолютно всичко за сигурността - камери, видеонаблюдение, но важен е човешкият фактор”, заяви той.

Директорът Нина Чанева посочи, че именно записите са показали, че инцидентът не е в рамките на училището, а освен това охранителят е задържал едно от момчетата, което се е освободило и е побегнало навън.

През лятото ще се изгражда турникетна система за пропускателен режим.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини