Марин Льо Пен иска отмяна на Шенген

Лидерът на френската партия "Национален фронт"  Марин Льо Пен поиска да бъде отменен Шенген. Това тя заяви в сряда, 29 юни в ефира на LCI.

Льо Пен декларира още веднъж, че нейната партия "иска незабавна отмяна на Шенген за обезпечаването на нашата безопасност". Тя критикува политиката на ЕС и обяви, че ако стане президент в раммките на 6 месеца ще имициира референдум за излизането на Франция от ЕС, като британския. Льо Пен отбеляза липсата на конструктивен диалог по този и други въпроси със сегашния президент Франсоа Оланд.

 

Лидерът на "Национален фронт" вече неведнъж заяви намерението си да се акндидатира за президент на следващите избори през 2017 год. Тя е известна като полк последователен привърженик на излизането на Франция от ЕС. Преди дни излезе нейно изказване, че французите имат може би хиляда причини повече да напуснат ЕС от британците. Льо Пен смята, че всики членки трябва да преосмислят отношенията си с ЕС.

Елитът на Евросъюза иска нациите да изчезнат и да бъде създадена някаква унифицирана структура, което лишава страните от възможността да управляват собствения си бюджет и икономическа политика.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини