Изстрели, кървави стъпки... Разказите за кошмара се роят

Имаше кръв... ранени пътници навсякъде", разказва ирански пътник пред "BuzzFeedNews". Той бил в безмитен магазин, когато чул взривовете на Летище "Ататюрк" в Истанбул.

36-годишен бизнесмен от Конго пък разказва за паниката, настъпила при взривовете.

"Всичко беше спокойно и изведнъж се чу взрив и всички се паникьосаха. Последва втори взрив и тогава паниката ескалира. Не знаехме накъде да тръгнем, защото се страхувахме от още експлози", разказва Трис.

"Чухме изстрели, когато се чекирахме. Хванах семейството си и тичахме", разказва пред "Телеграф" Джим Йонг Лии от Южна Корея. "Някой ни махна и се скрихме в стая за молитви, докато не дойде полицията", споделя той.

Пристигащ пътник пък разказва пред CNN, че сцените, които е видял след слизането от самолета, са били подобни на "апокалиптичен филм".

"Всичко беше просто една тълпа от крещящи хора. Някои се препъваха. Един човечец в инвалидна количка беше зарязан. Всички тичаха към гърба на сграда, после обратно и никой не знаеше какво става", разказва Лоранс Камерън.

"Изглеждаше сякаш някой е минал наоколо с булдозер и просто е разрушил целия вход на терминала", допълва той.

Друга жена също разказва, че е била скрита заедно с още 30 души в стая за молитви. Когато ги пуснали от там видели кървави стъпки в залата на терминала.

"Имаше толкова много стъкла на пода, че те ги разчистваха, за да не паднем", споделя жената пред CNN.

Други пък са били скрити от властите в кафене за над два часа. Два дълги часа, в които са слушали изстрели навред.


 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини