Отряди за борба с тероризма охраняват Летище София

Специализираният отряд за борба с тероризма (СОТБ) охранява Летище София след вчерашния атентат на летището "Ататюрк" в Истанбул.

Тежко въоръжени и маскирани барети са разположени на терминалите за заминаващи и пристигащи на летище София, предаде БНР.

Извършват се масови проверки. 

Още преди терминал 1 и 2 екип на жандармерията спира автомобили за проверки. 

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова обясни, че няма конкретна заплаха от тероризъм за страната ни, но въпреки това са взети всички необходими мерки за действия в подобни случаи. 

Тя призова пътниците да бъдат бдителни и да обръщат внимание на съмнителни хора и багажи. 

Терористичен атентат на международното летище "Ататюрк” в Истанбул беше извършен късно снощи. Загиналите са повече от 40, ранените са близо 150 човека. 

Транспортният министър Ивайло Московски съобщи, че страната ни има готовност да приеме до 23 самолета, които трябва да кацнат в Турция и са отклонени към България. Конкретно за Летище София такава готовност има за 10 самолета.

Късно снощи летище София е приело извънредно кацане на самолет на Еър Франс. Командирът на полета е взел решение да се върне в Париж. 

Летище „Ататюрк“ възстанови работа в 2 ч. тази нощ, но полетът на „Търкиш еърлайнс“ от Истанбул, който трябваше да кацне в София в 9:05 ч., беше отменен от авиокомпанията. Обратният полет в 10:00 ч. също бе отменен. 
Все още няма информация дали ще се изпълняват полетите от Истанбул до София в 20.45 ч. и от София до Истанбул в 21.40 ч. 

От летище „София“ съобщават, че всички останали полети се изпълняват по разписание. 

На летището в Бургас ситуацията е сравнително спокойна. В района за свободен достъп на аерогарата освен гранична полиция патрулират и екипи на жандармерията .

Източник: dnes.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини