Махленската свада в Слънчев бряг прерасна в разследване за наркотици и изнудване

След стрелбата в Слънчев бряг прокуратурата е повдигнала обвинения на 10 души за организирана престъпна група за разпространение на наркотици, изнудване, побои и палежи. На брифинг в прокуратурата беше изяснено, че обвиненията са повдигнати на противникова на Димитър Желязков - Митьо Очите група, като към момента са задържани 7 души, а други трима се издирват. До момента обаче няма доказателства за това около Очите да е имало действаща престъпна група. 

С обвинения след стрелбата са Божидар Кузманов - Божо Кравата, Даниел Анжелов и Марчо Марков. Други трима от групата - Тодор Славков, Радослав Димитров и Георги Иванчев имат и допълнителни обвинения за убийството на гарда на Очите Александър Александров, както и за опит за убийство на Желязков. Те също са били част от групата на Божо Кравата. Към момента срещу него имало неопровержими доказателства за това, че изнудвал туроператорска фирма, чийто собственик заплашвал със сила, за да превозва туристи до студия за татуировки, собственост на Кузманов. 

"Към настоящия момент има само доказателства за Божиар Кузманов, но за друга група, когато съберем доказателства, ще ви информираме", каза пред журналисти Даниела Попова от Апелативната специализирана прокуратура. Тя уточни, че към момента по това разследване Димитър Желязков е единствено в качеството си на пострадал и свидетел. 

След стрелбата в заведението на Кузманов, при която тежко ранен беше Митьо Очите, хора от обкръжението му са опитали да заличат следи от местопрестъплението. Те взели видеозаписите от заведението, което не обслужва защитната им теза, че са действали в условията на самозащита, каза прокурор Попова. 

Главният секретар на МВР Георги Костов отговори на въпроси на журналисти още ли смята, че става въпрос за битов инцидент. Той смята, че изказването му часове след престрелката не е било предадено правилно, защото тогава той не изключил освен битови причини да има и други, свързани с бизнес интереси. "Конфликтите са като войните – има и причини има и конкретен повод. Конкретният повод не подлежи на коментар. Но той не неглижира цялостната престъпна дейност на тази престъпна група", заключи главсекът.

Според прокурор Попова е имало постъпили сигнали в ОДМВР - Бургас, свързани с тази група, но по тях се работило "изолирано". След посещението на ръководството на прокуратурата и МВР в Бургас сигналите били анализирани общо. 

Георги Костов, който е и бивш директор на полицията в Бургас, още веднъж заяви, че не счита, че е имало чадър над Очите. 

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини