Предоставиха имот под наем на фирмата, изграждаща завода на "Язаки"

Имот в землището на село Крепост под наем предостави Общинският съвет на фирмата, която ще изгражда завода за кабелни инсталации на "Язаки" между Хасково и Димитровград.

Докладната на кмета Иво Димов на вчерашната сесия бе подкрепена еднинодушно от всички съветници в залата. Имотът от близо 50 декара край Крепост ще се използва като площадка за депониране на хумус и скални маси. Градоначалникът повдигна на сесията отново темата за обявената официално преди дни инвестиция на "Язаки".

"Това са реални действия по изграждане на завода, става дума за мащабен проект. На мен все още ми е трудно да асимилирам това което предстои да се случва на територията на общината", призна Димов.

Според него, между 20 и 25 юли се очаква да бъде направена първа копка на завода. Очакваните средства по изграждане и оборудване на предприятието са в размер на 100 млн. лв. а работните места - над 3 000, припомни кметът. 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Жи
    жител 101
    0 0
    12:37, 3 юли 2016
    Когато се говори за инвестиция, трябва да се знаят точните цифри. Какво значи " на мен ми е трудно да асимилирам всичко това". Като не можеш да асимилираш, имаш специалисти. Колко е цената за отдаване под наем за декар или не знам колко за мене и колко за общината. Ката се знаят и не специалистите по тази тема, представяме си. Отново лъжи и игри на тъмно.

Видеа по темата

Още новини

Последни новини