27 °C

Представиха отборите от Димитровград, участвали в "Математика без граници"

Секцията към Съюза на математиците в Димитровград представи днес отборите, които защиваха честа на града във финалния кръг на международното състезание "Математика без граници". То се проведе в Несебър през отминалите почивни дни, а Димитровград имаше 9 отбора. Вече писахме, че 6 от тях се завърнаха с медали. Отборът на третокласниците е завоювал сребърен медал, представителите на 4-ти и 5-ти клас имат златни медали. Със сребърни отличия са отборите на 6-ти и 7-ми клас.

При индивидуалните участници Стела Бинева от СОУ "Любен Каравелов" е със златен медал, а Марио Илиев от 11 клас в ПМГ "Иван Вазов" е със сребърен медал.

Успешното представяне на децата и техните преподаватели е резултат от дълга и упорита работа на колегите и целия екип, изключително сме доволни от състезанието, коментира председателят на Секцията на математиците Катя Чалъкова. Подчерта, че града ни е бил единственият с 9 отбора в състезанието и с организирано пътуване до Несебър. Това се е случило и с подкрепата на Община Димитровград.

Отборът от 1 клас е бил подготвян от преподавателят Донка Вълева и е включвал Виктория Бонева, Мая Веселинова, Калина Петева. 

Второкласниците Мариан Митков, Валентина Иванова и Георги Тотев и четвъртокласниците Даниел Йовчев, Георги Георгиев и Божидар са се готвили под ръководството на Петрула Дончева.

С третокласниците е работила Петя Йорданова и в него влизат Димитър Гинчев, Йоана Петева и Стела Бинева.

Йорданка Коджабашева е подготвяла отборите на пети, шести и седми клас. Те са в състав Деси Димитрова, Надя Митева и Георги Гочев - 5 клас, Теодор Карабелов, Петър Иванов и Стоян Георгиев - 6 клас и седмокласниците са Даниел Янков, Георги Добриков и Даниел Иванов.

Осмокласниците са били представлявавани от двама ученици - Недена и Гергана,  както и ученик от Свищов , подготвяни за състезанието от Мария Пенчева.

Сборният тим на 9 -12 клас е бил наставляван от преподавателят Катя Чалъкова. В него са влизали Живко Ненечев, Боряна Димова и Марио Илиев.

10 държави, 900 участници и 264 отбора е включвало състезанието
"Математика без граници" в Несебър. Димитровградските ученици получиха и задочни поздравления от кмета Иво Димов под формата на поздравителен адрес.


1 Коментар

Хороскоп за 21.09.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини