Народен изпълнител от Злато поле с поредна първа награда

    Първо място в Националния фолклорен фестивал "Кехлибарен грозд" завоюва отново народният изпълнител от Злато поле Тенчо Тенчев. Празникът се провeде в рамките на два дни в село Лозен за седма поредна година, сподели певецът. Той печели приза при индивидуалните изпълнители за трета поредна година. Във фестивала са участвали и децата от ДВГ "Златополче", чиито художествен ръководител е Тенчо Тенчев.

    Над 1 200 участници са се изявили на сцената на "Кехлибарен грозд". Председател на журито е била проф. Светла Калудова - Станилова, която е декан на факултета "Музикален фолклор и хореография" към Музикалната академия в Пловдив.

    Изпълнителят на народна музика се включи успешно и в инициативата на БНТ "Песента на моя роден край".Целта е да бъдат открити старинни и оригинални песенни творби, представящи вокалното наследство от различни  региони на страната. Максималният брой 50 точки е получил Тенчо след участието си. На 24 септември националната телевизия ще излъчи пак предаване с негово участие, като награда за успешното представяне.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини