Олга, която е лекар, поет и преводач на 5 езика, ще гостува в Димитровград

На 21 юли в Димитровград, по покана на клуба на дейците на културата, ще гостува Олга Борисова. Творческата сбирка ще бъде в кафето на клуба от 18:00 часа, като срещата е отворена и всички желаещи могат да присъстват на беседа с гостенката.

Олга Борисова е педиатър, поет и преводач. Живее в град Самара, Русия. Автор е на поетическите сборници „Като мимолетен ден“, „Отражение“, „Времена и време“. Превежда от български, френски, английски, финландски и чешки езици. Победител и призьор в международни поетически конкурси, в това число: Първа награда в 35-я международен конкурс „Игра на цветове в Пиренеите“, второ място в същия конкурс през 2014 и 2015 години. Призьор в Международния фестивал „Славянски традиции“2014, Крим; в Московския международен литературно-музикален фестивал-конкурс на името на Сергей Антонович Кличков „Душата моя, като птица…“; в Международния конкурс „Пясък и лира“; серия от участия в Международния литературен конкурс „Големият финал“. Победител е в Международния фестивал „Славянски традиции“ 2015 и 2016 г.. Няколкократен победител е в конкурси за превод от български на френски. Публикува в руски и чуждестранни списания. Нейните стихове са преведени на чужди езици.

Удостоена е с почетния знак „Писателско братство“. Стипендиант е на Министерството на културата на РФ. Олга Борисова е член на Съюза на професионалните литератори в Русия, ръководител е на Регионалната Самарска организация на този съюз и e гл. редактор на алманаха „Паралели“. Член е на литературно-творческата организация „Точки“.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини