Момчета от ПМГ вземат 3та награда в международно състезание

На 19 юни бе официално награждаване на ученическите отбори победители в шестото издание на международното състезание "Социални иновации" на Джуниър Ачийвмънт, подкрепено от NN България. Екип от трима български ученици двама от които димитровградчани, взе трета награда на престижно международно състезание. Инициативата има за цел да насърчи творческото мислене на учениците и да ги мотивира  да търсят решения на местни и глобални социални проблеми в следните сектори: образование, здравеопазване, социално включване, развитие препитание, както и устойчивост. Това е шестото издание на състезанието и събра 10,000 ученици от 10 страни: България, Чехия, Гърция, Унгария, Япония, Холандия, Румъния, Словакия, Сингапур и Испания.

Нашия отбор  „Hear the world" е в състав Димитър Джангозов - 12ти клас и Теодор Жеков -10ти клас от Природо-математическа гимназия в Димитровград с преподавател Живка Ненова и Стоян Гечков от Национална търговска гимназия Пловдив с преподавател Огнян Димитров. След като се класираха на националния етап както писхаме по-рано " Вазовци създават софтуер за хора със слухови проблеми, печелят състезание ", учениците и тяхната идея се явиха на състезание с опоненти от цял свят.

Идеята с която взе хаградата на нашия отбор е иновативно мобилно приложение в полза на хората с увреден слух. Чрез сензорите на мобилния телефон приложението ще разпознава типични звуци от обграждащата потребителя среда, като позвъняването на звънец, аларма, сигнал от микровълнова фурна и др. и други, и ще изпраща нотификация до потребителя чрез вибрация. Във видеото по-долу може да се запознаете в детайл с екипа и идеята им.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини