Ненчев: Навлизането на руски самолети е провокация с неясна цел

воеНавлизането на руски самолети в зоната ни на отговорност е провокация с неясна цел. Това заяви министърът на отбраната Николай Ненчев пред Нова телевизия, цитиран от Агенция Стандарт.

Той поясни, че за последния месец имало 10 подобни полета на машини на Москва над България. Някои от тях обаче били пътнически и навлизането им в зоната на отговорност се дължало на неразбирателства при организацията на въздушния трафик.

Министър Ненчев обясни, че при всяко подобно непозволено навлизане на самолет във въпросната зона налага вдигането на български изтребители, което хаби доста ресурси.

Министърът не знаел какво е официалното обяснение на Русия за тези инциденти, защото разговорите по темата се водели по дипломатически канали.

Ненчев коментира и заплахата от засилен миграционен натиск към страната ни. И увери, че към момента такава опасност няма.

„Имаме възможност, само в рамките на няколко часа, да увеличим присъствието на военни по границите на страната, ако се наложи", каза още министърът. И допълни, че отговорните власти вече са взели всички необходими превантивни мерки.

Източник: standartnews.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ст
    ставри калинов
    5 0
    15:54, 24 юли 2016
    При всяко приближаване на въздушното ни пространство се вдигат наши изтребители казва Ненчев Той вероятно има предвид самолетите от селскостопанската авиация АН- 2 с които се пръска житото и тютюна
  • 2
    @3
    @334@225
    1 -4
    16:38, 24 юли 2016
    На пияндурниците руснаци, напълно им е достатъчен един селскостопански самолет, който да се справи с морално остарялата им техника и неадекватното им поведение.
    • До
      До маймуняка
      5 0
      18:03, 24 юли 2016
      Ами тая остаряла техника накара моряците на супер модерния им кораб "Доналд Кук" да напълнят гащите .
  • 3
    Ст
    ставри калинов
    2 0
    19:42, 24 юли 2016
    Май муняче ти изглежда само американски филми гледаш а може би с министъра ненчев и плевнелиев да тръгнеш на поход към Русия с някоя Тояга
Последни новини