Започват ремoнти по магистрала Марица в посока Свиленград

Изображение 1 от 4

    От днес започват локални ремонти на лявото платно в стария участък от автомагистрала „Марица“ между Харманли и Любимец, която е в експлоатация от 2010 г. При изграждането й не е използван полимермодифициран битум и на места са се образували коловози от интензивния тежкотоварен трафик и високите летни температури.„Проблемът е, че когато е правено 2008 година, тогава все още не беше въведен стандартът, когато се правят магистрали, да се използва т.нар. полимер битум, който всъщност дава възможност при високи амплитуди, температури да поема тежестта на тежкотоварния трафик”, обясни министър Лиляна Павлова.

    Очаква се ремонтите да продължат до края на седмицата. Те ще се извършат без отбиване на движението. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.

    Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ге
      Георги
      6 0
      14:47, 26 юли 2016
      Госпожо Павлова преди 2008 година а и много в годините напред с полимерен ли битум ги правеха.
    Последни новини