Дафина Пфиртер е новият почетен гражданин на Димитровград

Димитровградчанката Дафина Пфиртер, която живее в Швейцария от години е новият почетен гражданин на Димитровград. Днес Общинският съвет гласува единодушно с 32 гласа "за" докладната с предложението на кмета Иво Димов.

По точката нямаше дебати. Единствено председателят на комисията по здравеопазване в местния парламент д-р Вълчо Митрушев призова колегите си да подкрепят предложението. Митрушев припомни дългогодишната благотворителна дейност на българката, живееща в Базел.

Тя е сред дарителите на закрития преди време дом за сираци в Скобелево и на дом "Асен Златаров" в Хасково, на СУПЦ и на МБАЛ "Св.Екатерина" в Димитровград. От 2012 година тя прави дарения на различни отделения в тукашната болница. Последно по инициатива на Пфиртер в местното АГО пристигнаха 9 многофункционални болнични легла.Дафина е помагала и на много нуждаещи се семейства.

Подкрепа получи и идеята за изработване на монумент на миньорското дело в село Радиево, където ежегодно се отбелязва деня на миньора. За целта ще бъде организиран конкурс за идеен проект, а в бюджета на общината догодина ще бъдат заложени до 5 000 лв. за осъществяване на решението.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини