Заплатата на кмета на Добрич - повод за дебати в ОбС

    Заплатата на кмета на село Добрич Марин Маринов стана повод за разгорещени дебати по време на днешната сесия на Общински съвет Димитровград. По темата докладна внесе кметът Иво Димов, който настоява месечното възнаграждение на Маринов да стане 975 лв. от 1 август 2016 година.

    "Кметове на кметства, които имат по-големи ангажименти е съвсем нормално да имат по-високи заплати. Това са кметове на села с население от 500 до 2 500 души и е редно да получават една основна заплата от 975 лв.", подчерта при дебатите Димов. Каза, че Марин Маринов има клас прослужено време на базата на това, че дълги години е кмет на Добрич. Заплатата на Маринов не се увеличава, а се изравнява с тази на останалите кметове на големите села, посочи още кметът и допълни, че това според него е честно и морално.

    Той бе контриран от Стефан Димитров от "Да за Димитровград", който попита дали това е най-заслужилия кмет в Община Димитровград, тъй като само на него се увеличава възнаграждението. В дискусията с емоционални изказвания се включи и самият Марин Маринов, който заяви, че пак ще бъде избран на следващите избори.

    Наложи се страстите да уталожи председателят на ОбС Гергана Кръстева. "Запазете спокойствие, г-н Маринов", няколко пъти призова тя. Съветникът от групата на ГЕРБ Митю Вълчев също се включи в дебатите, засягайки името на Стефан Димитров и резултатите от изминалите местни избори. В крайна сметка актуализираното възнаграждение на Маринов бе подкрепено от 22 съветници, 8 се въздържаха.

    Бурни изказвания имаше и при обсъждане на точката за предоставяне на помещение за клуб на хората от третата възраст в Сталево. Стана ясно, че предложеното от вносителя Иво Димов помещение в читалищната сграда не удоволетворява кметът на селото Пею Колев. Той иска клубът на бъде разположен на втроия етаж в кметството. На финала на дебатите бе прието предложението на Димов, като за него гласуваха 22 общинари. Девет съветници се въздържаха от общо гласували 31.

    Видео репортаж по темата - вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ня
      НЯМАТЕ ЛИ СРАМ
      16 -2
      13:38, 28 юли 2016
      Никой от селските кметове не си заслужават заплатите!
      • Ня
        НЯМАТЕ ЛИ СРАМ
        19 -3
        13:42, 28 юли 2016
        Като лиза г........за ,митю вълчев на стефан,пък и марин тогава беше хубаво нали!!! Тези заплати ,когато цял ден си оправят личните дела ,не ги заслужават,да си погледнат селата в какво състояние са ,у тогава да претендират за заплати
    • 2
      Гр
      Гражданин
      7 0
      20:24, 28 юли 2016
      Как да не заслужава Марин висока заплата.Той е уникум за нашата община. Господин Георгиев му помогна-заби му ножа. Хаджииванов му помогна-заби му ножа. Стефан Димитров му помогна-заби му ножа. Всеки ден тичаше до бате Ванко Петров, е може ли да не му се повиши заплатата. Малко е това г-н кмете. Дайте му още.Ама много заслужава!
    • 3
      An
      anna
      7 0
      22:05, 28 юли 2016
      срам за герб.този елементарен човечец ,що не вземе да се скрие някъде.не е нормално хора на такава преклонна възраст да се предлагат за каквато и да е работа .камо ли да се финансира с моите данъци.
    • 4
      Jo
      jokin
      3 0
      11:23, 29 юли 2016
      Да си смени девиза-слънчоглед партия,фурнаджийска лопата,кой е на власт,с него съм,работя за себе си,роднини и.т.н,а не-работих,работя,ще работя за вас.
    Последни новини