Нов инвеститор изгражда асфалтова база между Хасково и Димитровград

Трети инвеститор, след "Язаки" и "Са -Ба"  ще гради производствени мощности в района между Димитровград и Хасково точно срещу бъдещия завод на "Язаки", съобщи пред журналисти днес кметът Иво Димов.

Каза, че става дума за фирма "Щрабаг"-България, която има намерение да изгражда асфалтова база. Тя ще обслужва Южна България, а инвестицията е приблизително за 5 млн.лв. Частен терен от 30 декара вече е закупен, предстои одобрение на проекта. Пред септември от екипа на Димов смятат да дадат повече подробности за новата инвестиция, свързана с асфалтовата база.

Самият факт, че една такава голяма компания - петата по големина в Европа стъпва тук показва, че ще има раздвижване в региона и търсене на работна ръка, а това след повлече след себе си още инвестиции" коментира Димов.

По отношение на втория коментиран завод за автомобилни фарове на турската фирма "Са-Ба" кметът информира, че до средата на септември ще бъде направена първа копка и на него. Теренът се намира на километър и половина от предприятието на "Язаки".

По думите на Димов, това което се случва в Турция в момента ще катализира процеса по изграждане на завода на "Са-Ба". Турските инвеститори най-вероятно ще изпълнят наведнъж и трите части на своя проект тук, вместо поетапно както бе планирано.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини