Интелектуалци с номинация на Каракачанов за президент

Група български интелектуалц и общественици призоваха патриотичните сили в страната за обединение на предстоящия президентски вот и номинират кандидат-президентска двойка - за кандидат-президент Красимир Каракачанов, а за вицепрезидент Явор Нотев. Под писмото са се подписали доц. Йордан Величков – ЮЗУ, Никола Алтънков – професор от Калифорнийски университет САЩ; Петър Харалампиев – Сдружение „БГ патриот“; Николай Захариев – Съюз на патриотичните сили „Защита“; ген. Петър Илиев – председател на Национално сдружение „За честта на пагона“; акад. Иван Юхновски – БАН; проф. Марин Деведжиев; полк. Ангел Тюфекчиев – председател на Националния съвет на Военния съюз и на Независимия    национален съюз на офицерите в България; проф. Трендафил Митев – УНСС; Тодор Кондаков – Българско геополитическо дружество, излязоха с предложение за президентския тандем.

 Ето и аргументацията им за обединяване на патриотите и издигането на президентската двойка:

"Ние, долуподписаните,  не сме обвързани с политически партии или икономически структури. Повод за това писмо е единствено тревогата ни за бъдещето на нашето Отечество.

Вече две десетилетия България пропада в страшна бездна - демографска, икономическа, политическа, по линия на здравеопазването, социалните дейности, образованието, културата, морала и т.н. Пропадането може да стане необратимо, тъй като липсват опори и социални мотиви, които да пораждат енергия за спасение.

Обществото ни е обезверено и отчаяно, тъй като България е изявен първенец по лошите показатели – смъртност, отрицателен прираст, болести, престъпност, корупция, безработица, изтичане на мозъци, бедност, неграмотност и т.н. А по положителните показатели, е на последните места.

Източник: http://fakti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    гражданин
    1 0
    10:20, 29 юли 2016
    Добра кандидатура предвид случващото се около нас, включително в Турция. Чакат ни тежки изпитания и е добре да имаме президент патриот, който да не се кланя нито на Вашингтон, нито на Москва, нито на Брюксел, а подобно на Орбан, да стои твърда зад националните ни интереси...
Последни новини