Илко Чамов представи новата си книга "Родов нишан"

    Шестата си книга представи в голямата читалня на Градска библиотека "П.Пенев" снощи Илко Чамов. Премиерата на бившия директор на библиотеката, писател, поет и журналист бе уважена от много близки и приятели и колеги.

    Творбата носи заглавието "Родов нишан" и обединява разкази, за които Илко Чамов се е вдъхновил от живота. Тъжни и поучителни истории, представящи човешката болка, лутания и утехи - така ги определи литераторът Весела Недкова, която говори за книгата на Чамов.

    "Илко има сериозен и точен мерник за добро и зло, неговите герои са делнични и обрулени от живота хора. Срещат се и рицари, преживели страданието или такива с ограбено детство. Авторът има добри прозаични находки", сподели Весела Недкова. Пожела на автора здраве и музите да го спохождат по-често.

    Илко разказа, че книгата носи заглавието на единия от разказите. "Дали сме руси или черни, със светли или тъмни очи всеки от нас има родов нишан. Но имаме един наш, български нишан - това е българската азбука, кирилицата, това е православието. Убеден съм, че докато има българско четмо и писмо, ще има българи и България", сподели авторът.

    Популярни македонски песни прозвумаха на представянето на книгата "Родов нишан" в изпълнение на Лушка и Тончо Тоневи. Част от разказите прочете актьорът Делчо Тодоров.

    Илко е автор на книгите "Чамови трески" (1996),"Хапчета за смях" (2007),"Хапчета за смях -2" (2009), "Пясъчен часовник"(2011) и "Пепел от сънища"( 2013).

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини