Пуснаха хулигана от „Тракия“ под домашен арест

Ангел Радичев, който е обвинен в хулиганство, след като нападна с обиди шофьор на автобус, е пуснат под домашен арест от Районния съд в Карнобат.

Изненадващо, въпреки че мярката за задържане (72 ч.) още не бе изтекла, магистратите в града са насрочили делото за 18 ч. вчера. За това не бяха уведомени медиите, макар че има голям обществен интерес за процеса. Информация за насрочване на делото няма и на страницата на Районния съд в Карнобат. Часът на мярката за неотклонение е определен малко след като от местната прокуратура са внесли искане за постоянна такава.

31 – годишният Ангел Радичев е обвинен в хулиганство, след като на 2 август нападна шофьор на автобус на АМ „Тракия“, в района на Карнобат. След отнето предимство, мускулестият Ангел спира автомобила си и се нахвърля с обиди и закани към водачът на другото превозно средство и го заплашва, че ще го причака с 10 души в Бургас, за да го „убие от бой“. Нанася и няколко удара по автобуса, а цялата случка е заснета от пътници. За подобно престъпление законът предвижда затвор до 2г., пробация, както и обществено порицание.

По информация на Нова телевизия, Ангел Радичев е с 50 нарушения на пътя, 10 от които за превишаване на скоростта, три пъти е отнемано свидетелството му за управление на МПС.

Ако прокуратурата обжалва, делото ще се гледа на 9 август, в Окръжният съд в Бургас.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини