За какво да използваме стария си смартфон

Хората осъвременят своите смартфони обикновено веднъж на всеки две години. И всеки път, те се сблъскват с един и същ въпрос: „Какво да правя със старото си устройство?“

От Tech Insider имат идеи за това как да използваме стария си смартфон. Ето кои са те:

Ретро конзола за игри
Лесно може да свържете Android смартфона си към телевизора, или чрез Chromecast стрийминг, или чрез microUSB-към-HDMI кабел. След като това е направено, изтеглете селекция от емулатори за любимите си класически игрови конзоли.

Фитнес устройство
Може да използвате стария си смартфон като фитнес устройство. Трябва само да инсталирате подходящо фитнес приложение или просто да го заредите с любимата си музика и да го използвате като MP3 плейър и сте готови за тренировка.

Настолен компютър
Смартфоните са компютри, но с малки размери. Тогава защо да не ги третираме като такива? Дори и най-старите модели смартфони са значително по-мощни, отколкото настолните компютри бяха преди 20 години. Трябва само да инсталирате Debian Linux на вашето устройство. След това просто го свържете към монитор, клавиатура и мишка, и сте готови.

GPS устройство
Заредете вашия смартфон с картографски приложения – CityMapper, Google Maps, Waze или някое друго. След това го закрепете към таблото на колата.

Виртуална реалност
Google Cardboard е един от най-страхотните проекти на Google, благодарение на който всеки може да се наслади на виртуалната реалност.

Будилник
Ако сте от хората, които поставят множество аларми на множество устройства всеки един ден, ще харесате тази идея. Можете да използвате старото си устройство като красива нощна станция и будилник с приложения като Timely.

Резервна батерия 
Друг полезен начин да използвате вашия стар Android телефон е като резервна батерия.  Нуждаете се от евтин USB OTG кабел, с който можете да свържете двата смартфона. Телефонът който е избран като „host“ автоматично ще започне да зарежда батерията на другия.

Медиен център
Купете си Chromecast (или microUSB-към-HDMI кабел), след това напълнете стария си телефон с приложения като Netflix, Hulu, YouTube, Spotify и Pandora.

Усилвател на Wi-Fi сигнала
Ако у дома ви WiFi сигнала е слаб, може да използвате стария си смартфон като Wi-Fi усилвател. За целта ще трябва да инсталирате приложение, като fqrouter2, но ще трябва да разкодирате устройството си.

Забавление на децата ви
Разбира се, може да заредите стария си смартфон със забавни и образователни игри и да го дадете на детето си. В този случай може да използвате приложението Cerberus. То ви позволява да следите местоположението на телефона, да правите снимки и записвате видео от разстояние, да заключвате телефона и много други функции директно от вашия браузър.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини