Каракачанов: Само България се поддаде на натиска на Турция

България не бива да се поддава на натиска, оказван от Турция. Страната ни трябва да поиска от ЕС помощ в жива сила и техника Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов пред Дарик радио.
Изявлението беше направено във връзка с предаването на Абдуллах Бююк на турските власти.

Каракачанов каза още, че не е съгласен да научава за решенията на управляващите от телевизията.

Той отново беше категоричен, че на правителството е бил оказан натиск от Турция за предаването Бююк.

"Премиерът е притеснен от натиска, който Турция оказва. Дали този натиск е официален - през посолство и директни контакти с турското правителство или информация за подобни действия е събрана по линия на спецслужбите - е друг въпрос. Но факт е, че подобна опасност съществува." – коментира съпредседателят на Патриотичния фронт.

„България не трябва да се поддава на този натиск, но за съжаление, е единствената страна, която се поддаде. В Гърция има 8 военни, които си вървят по процедурата и Гърция забавя тяхното предаване. Върху България се упражнява натиск с явната заплаха, че можем да бъдем сполетяни от една вълна нелегални мигранти, които Турция ще пропусне умишлено." – допълни той.

"Факт е, че целият този натиск се струпва върху правителството, но държавата трябва да има обща национална позиция - позицията на всички институции.Да се иска и от ЕС не само да ни хвали или да оказва морална подкрепа, но и да получим помощ - и в жива сила, и в техника." – каза още Каракачанов.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини