Две награди за ''Безбог'' на Ралица Петрова в Сараево

Филмът спечели Специалната награда на журито и приза „Сърцето на Сараево” за най-добра актриса.

Special Jury Mention и „Сърцето на Сараево” за най-добър актьор бяха връчени на „Кучета” на режисьора Богдан Мирика - копродукция между Франция, Румъния, България (Арго Филм – Стефан Командарев, Катя Тричкова) и Катар.

 „Безбог” (България-Дания-Франция) на Ралица Петрова продължава да покорява фестивалната публика в Европа. На току-що завършилия фестивал в САРАЕВО филмът спечели Специалната награда на журито и „Сърцето на Сараево” за най-добра актриса – Ирена Иванова. Само преди седмица филмът, стартирал като проект на СОФИЯ МИЙТИНГС, беше удостоен със „Златен Леопард” – престижното най-високо отличие в Локарно, наградата за най-добра актриса, присъдена на Ирена Иванова, както и още две награди.

В конкурсната програма на 22-ото издание на филмовия фестивал в Сараево участваше и „Кучета” на Богдан Мирика, копродукция между Франция, Румъния, България (Арго Филм – Стефан Командарев, Катя Тричкова) и Катар. Филмът получи Special Jury Mention и приза „Сърцето на Сараево” за най-добър актьор, присъден на Георге Вису.
 

Източник: cinefish

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини