Откриха официално обновените сгради на музея и библиотеката в Димитровград

    Официално откриване на обновените сгради на Градска библиотека "П.Пенев", Исторически музей и Детски и младежки център се състоя днес. Лентата прерязаха кметът Иво Димов и ръководителите на трите институции - Петко Каневски, Елена Георгиева и Радка Тодорова.

    Сградите бяха изцяло ремонтирани по проект по т.нар.Норвежки фонд, който стартира преди година. Общата му стойност бе 798 989 лв. с ДДС, Допълнително 300 000 лв. е вложила Община Димитровград в реконструкцията, поясни днес кметът Иво Димов. Той не скри, че е излючително доволен от крайния резултат и новия облик на музея, библиотеката и детския комплекс.

    Ремонтът включваше цялостно вътрешно и външно обновяване на сградите - подмяна на дограма, отоплителна и осветителна и ВиК инсталация, външна изолация, нова подова настилка и др.. Улеснен е вече достъпа на хора с увреждания чрез рамка и външен асансьор от южния край. Направена е и връзка между трите сгради.

    Към момента не е помислено само за отоплението на помещенията на Детски и младежки център, коментира пред медиите още градоначалникът. На сградата на центъра има поставено външно осветление. С нова визия е и лятната читалня, обновяването там приключи преди 10 дни.

    Видео репортаж по темата - вижте тук!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини