Картини от родния край представя в изложба Йордан Йорданов

    Пета самостоятелна изложба откри снощи в зала "Асен Крайшников" до КДК- Димитровград художникът Йордан Йорданов. Той представя 45 живописни платна, обединени под името "Роден край". Любимите пейзажи, рисувани по поречието на река Марица, творби от родния кв."Раковски" и характерни за Димитровград места видяха посетителите.

    "Благодаря ви, че сте тук и уважихме моята изложба, надявам се да ви хареса", сподели авторът. Благодари на всички, подпомогнали откриването и подреждането на изложбата. Проявата уважиха общински съветници, приятели и ценители на изкуството на Данчо. Присъстваха и много негови възпитаници, тъй като авторът преподава в СУ"Васил Левски" и води школа по изобразително изкуство към Детски и младежки център.

    Изложбата откри шефът на КДК и председател на комисията по култура Гроздан Грозев. Домакините от КДК го изненадаха с музикален подарък, тъй като освен художник Данчо се увлича и от музиката.

    Възпитаникът на Художествената академия прави първа самостоятелна изложба през 2002 година. Излагал е свои творби в София, Хасково и италианския град Гроссето. Изложбата на Йордан Йорданов, коята е и базар  ще остане в зала "Асен Крайшников" до средата на септември.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини