От 1 септември приемат документи за стипендиите за даровити димитровградски деца

От 1 -ви до 30 -ти септември е срока за подаване на документите по Програмата за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Общината за 2016 г. Право на финансово стимулиране имат деца и младежи до 19 години с доказани постижения на местно, регионално, национално, европейско или световно ниво областите наука и техника, изкуство и култура, спорт.

Мястото, където се подават документите е стая 137 в сградата на Община Димитровград във времето от 9.00 до 17.00 часа. Необходимо е да бъдат представени заявление за кандидатстване по образец, документ, удостоверяващ възрастта, както и такъв, удостоверяващ учебното заведение, в което учи кандидатстващият. Това изискване не важи за деца до шестгодишна възраст.

Трябва да бъдат предоставени и сертификати, грамоти и други доказателства за успехите, постигнати през последните две години в местни, регионални, национални или международни състезания. Техният брой не трябва да надхвърля 5.

Към документите трябва да се добави и мотивационно писмо, а също и  препоръка от преподавател в областта, за която се кандидатства. Накрая е важно да бъде предоставена и бележка от учебното заведение, че ученикът няма наложени наказания през изминалата учебна година. За повече информация - телефон -  0391/ 68 291

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини