Измами по морето: Цените в менютата, звездите на хотела...

За всички е ясно, че туристически сезон без малко хитрини от страна на хотелиери и ресторантьори няма. И тази година не се мина без редовните номера. Оказа се, че най-честите нарушения били с менютата в ресторантите - често там цените били доста по-ниски от тези, които се маркират на касовата бележка при плащането.

От заведенията по Черноморието са взети и 30 проби от различни видове спиртни напитки. Лабораторните изследвания сочат, че в 4 от случаите (3 вида водки и 1 джин) има несъответствия.

Например - разреден алкохол, завишени стойности по показателите "обща киселинност" и "алдехиди", пише "Стандарт".

Хотелиери пък лъжели с броя на звездите и представяли къщата си за гости като семеен хотел. Най-често срещаните проблеми в магазините по морето са на касата да се маркира по-висока цена от посочената върху етикета на щанда, разпространяване на брошури за стоки с промоция, които липсват в търговския обект или могат да се закупят на по-висока от анонсираната цена и др.

По време на сезона са били забранени опасни надуваеми артикули, раменки за плуване, пояси, дюшеци и т.н., които се продавали без указания за използване, липсвала е информация за безопасност и т.н. Заради нередностите КЗП е забранила 30 нелоялни търговски практики.

От 1 май насам на територията на Черноморието КЗП е извършила 2397 проверки в туристически обекти, съобщи председателят на институцията Димитър Маргаритов. Нарушения са констатирани в 6-8% от случаите.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини