Веса Тонова в "Лебедово езеро" на хасковска сцена (видео)

Изображение 1 от 6

    "Лебедово езеро" препълни залата на читалище "Заря". Безсмъртното произведение на П. И. Чайковски е за първи път в сезон 2015/2016  на Държавна опера - Бургас след поне три десетилетия откак е поставяно за последно  там. За публиката в Хасково бе особено приятна изненада да види Одилия/Одета в изпълнение на примата на софийската опера Веса Тонова. Нейното изключително фино и артистично присъствие получи продължителни овации.

    Хореографията, постановката и режисурата на спектакъла, който видяхме в рамките на празничната програма, са на проф. Хикмет Мехмедов (след Мариус Петипа и Лев Иванов).

    Сценографията е дело на Иван Токаджиев, а художник на костюмите е Цветанка Петкова-Стойнова. Най-интересната и активна българска балерина към днешна дата - Веса Тонова е също асистент-балетмайстор на спектакъла. На сцената нейн партньор е Емил Йорданов (принц Зигфрид). Злият магьосник Ротбард е Иво Адов (гост), а шутът, който спечели овациите на залата - Даниел Тичков.Към солистите и ансамбъла на бургаската опера се пръсъединяват със специално участие възпитаници на балетните паралелки на НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" Бургас.

    Haskovo.NET

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      На
      най-накрая
      13 -1
      11:43, 10 сеп 2016
      Най-накрая нещо истинско и непреходно. Моля ви, говорете повече за артистите предварително. Предизвиквайте публиката, тя залата и така беше пълна, но нека да предизвикваме вниманието на младите с такива истински неща, а не да гледаме млади момичета да се излагат, разголват, плезят и т.н. като в конкурса за мис...не искам да ги квалифицирам, но показвайте на младата публика за да може да се ориентира. Моля ви журналисти, обръщайте внимание когато идват по-известни имена в Хасково.
    Последни новини