Майстори правят чанти на панаира на занаятите в Димитровград

Нови занаяти ще бъдат представени на традиционния есенен панаир пред Спортна зала "Младост" в Димитровград след седмица. Изложението ще се проведе за пета поредна година от 16 до 18 септември. Инициатори са НЧ "Звездица" и Община Димитровград.

Майстори -кожари от Ловеч ще гостуват за пръв път, разказа Антония Иванова от читалище "Звездица". Ще бъдат показани различни дамски чанти - от плат, кожа, вълна и други материали и ще бъде демонстрирано как се изработва този вид аксесоари.

Отново за пръв път ще бъде демонстриран занаята коренопластика - изработката на сувенири и мебели от корени на дървета. Как се правят кукли от плат ще видят димитровградчани от други гостуващи майстори. Отново ще бъдат представени бижутери, дърворезба и дървостругарство, мокро и сухо пластене на върна, както и изработка на декоративни свещи. За пръв път ще в града ще гостуват занаятчии от Карлово, Пирдоп, Елена и Пазарджик.Над 20 са подадените от майстори заявки за участие тази година. 

Предвидени са отново избор на най- млад занаятчия, както и на най-атрактивен занаят.  Тази година инициаторите са предвидили и богата музикална програма в трите панаирни дни.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини