Румен Радев: Мога да работя не само за ВВС

Всеки гражданин и офицер решава да започне да се занимава с политика тогава, когато реши, че важни обществени проблеми могат да се решат само на политическо поприще. И разбира се, ако има амбицията да се занимава с това. Това каза в интервю за БНТ кандидатът на БСП за президент Румен Радев. 

"Взех своето решение да се занимавам с политика в момент, когато прецених, че съм изчерпал всички възможности да влияя за стабилизирането на нашите ВВС. Виждам, че мога да работя за тях, и не само за тях, за много други проблеми на българското общество на едно друго ниво и с други средства", обясни бившият командир на ВВС.

По думите му, той е подал оставката си след предложението от БСП. "Мойта оставка отдавна беше обмислен акт и единственото нещо, което чаках беше да завърша работата по най-важния документ от проекта - аз съм ръководител на борд за проекта на управление на новия самолет. Бях поел този ангажимент пред себи си, пред този борд, като морален ангажимент към българските ВВС. В деня, в който аз подписах този документ, веднага си подписах и оставката. Реших да приема предложението на БСП едва на следващия ден - 2 август, когато видях как премиера и военния министър направиха една кризисна ПР-акция в Граф Игнатиево и казаха едни неща, които бяха за мен абсурдна неистина и това ме амбицира да приема предложението на БСП", каза още ген. Радев.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини